MONA SAHLIN AVGÅR – EN I MÅNGA RÖDA OCH GRÖNA SKANDALER

Den 5 maj 2016 nås de svenska väljarna av rapporten att Mona Sahlin, kanske (s) mest omstridda partiledare, avgått från sin post som antiterroristsamordnare. Kanske borde man beteckna henne som pro-muslimsk antiterroristsamordnare. Sahlin är den senaste i raden av många skandaler inom det forna maktpartiet.

Vem minns inte Baltutlämningen, skandalen med det bristerna i kraven på Sovjetunionen att avslöja Raoul Wallenbergs öde. Spionaffärerna var många. Överste Wennerström, som också var sovjetisk general, den sovjetiske spionen Stig Bergling, som framgångsrikt infiltrerade försvarsstaben. Då lämnade Säkerhetspolisen inte någon information att det fanns tvivelaktigheter om Bergling. Det rullar vidare med KGB-kontakter på hög nivå mellan (s) och det sovjetiska kommunistpartiet (sukp). Ebbe Carlsson var under 1980-talet (s) kanske värsta skandal någonsin.

Bland socialdemokratiska maktkvinnor var det skandalen med Birgitta Dahl, Riksdagens talman. Svenska Dagbladet skrev i en ledare den 25 augusti 1997: ”Sent omsider men till slut.

I en artikel i DN Debatt gjorde talman Birgitta Dahl avbön från sitt offentliga uppskattande av folkmördaren Pol Pot på 1970-talet. Dahl skrev att hon djupt ångrar sina uttalanden…Dahl kunde ha omprövat sin position tidigare. Folkmordet i Kambodja har varit känt länge och de förpliktande konsekvenserna för Dahls del har påtalats för henne av flera personer, sådana som Bertil Häggman och Per Ahlmark, i ”Medlöparna” från 1991 respektive ”Vänstern och tyranniet” från våren 1994.” Det saknades, skrev SvD, dock en viktig komponent i artikeln: ett erkännande åt klarsynta kritiker som Häggman och Ahlmark.

Då det gäller (mp) har det varit islamistiska extremistkontakter på ministernivå och trolig infiltration av partiet av islamister.

Marken gungar också under brittiska labor, som nu tvingats utesluta en parlamentsledamot för antisemitism. Det erinrar om skandalerna med socialdemokratiska ministrar som aldrig erkände den sovjetiska ockupationen av Estland, Lettland och Litauen eller vägras inresa till många länder in Mellanöstern.

Opinionssiffrorna dalar för (s) och (mp) under våren 2016. Hur länge kan den rödgröna regeringen sitta kvar?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: