SVENSKA TERRORISTER BLEV SAMHÄLLSTOPPAR

Den kristna nättidningen Inblick publicerade den 9 juni 2017 en artikel om några av de vänsterextremister som dömdes för terrorbrott på 1970-talet. De hade planer på att kidnappa justitieminister Anna-Greta Leijon. Av naturliga skäl vill de idag helst inte tala om sina brott. Utdrag nedan:

För drygt fyrtio år sedan, den 31 mars 1977, greps ett sjuttiotal vänsterextremister av Säpo.

Säkerhetspolisen hade nämligen avslöjat att den så kallade Kröcher-ligan hade avancerade terrorplaner på att kidnappa statsrådet Anna-Greta Leijon och placera henne i en bur.

Pia Laskar, i dag universitetslektor på Linköpings universitet, blev dömd till tre års fängelse i samband med det planerade kidnappningsdramat. Hon har än i dag kvar sina vänsterextrema uppfattningar.

Efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff skrev hon en pamflett om anarkistisk feminism (Syndikalisternas förlag), som i efterhand rönt stor uppskattning bland vänsterintellektuella i Sverige.

Som universitetslektor vid enheten för genus med särskild inriktning mot kritiska sexualitetsstudier har hon i sin forskning och i sina böcker ifrågasatt heteronormen och lyft fram den samkönade sexualiteten.

Laskar var under åren 2008-2012 forskningsledare för projektet Homo-, bisexuella och transpersoners rättigheter.

Karl Gratzer, professor vid Södertörns högskola, som dömdes till tre månaders fängelse, vill [inte heller] tala om sitt engagemang kring Kröcher-ligan.

– Nej. Jag ger inte några intervjuer, det har varit ett missbruk i media av det här. Hej då!
Klick.

Katarina Motzi Ekelöf var Norbert Kröchers andra svenska flickvän. Hon dömdes till två års fängelse och är i dag verksam som docent vid Linköpings och Uppsalas universitet, och har skrivit böcker som propagerar för alternativmedicin.

En som har valt att berätta är Anna-Karin Lindgren, som fick två års fängelse för sin medverkan i planerna på att kidnappa en svensk minister. Hon förklarar för Inblick att det i själva verket var hon som kom på idén att kidnappa Anna-Greta Leijon.

Hon var flickvän till terroristen Norbert Kröcher, som i sin tur var aktiv i 2-junirörelsen och hade starka band till Röda arméfraktionen (RAF).

Tillsammans genomförde paret bland annat ett bankrån i Bandhagen i Stockholm, men i dag ångrar hon sina vägval.

När Stasi-arkiven blev offentliga visade det sig att Baader Meinhof-ligan, eller RAF som den alltså […]hette, var finansierad och tränad av Stasi, och styrd från Moskva. Även 2 juni-rörelsen och flera andra medlemmar i Kröcher-ligan hade denna koppling.Anna-Karin Lindgren var själv medveten om att en av medlemmarna i Kröcher-ligan, Armando Carillo, var tränad i Nordkorea.

Två av de svenskar som dömdes för delaktighet i terrorplanerna lever inte längre: fil lic Lennart Warring, som dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat förberedelse till människorov, grov stöld och föreberedelse till grovt rån, samt Eive Tungstedt, som skaffade sprängmedel och vapen. Tungstedt dömdes till sex månaders fängelse.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: